Değerli Meslektaşım,
ARD Yönetimi adına sizlere ulaştığımız ilk mektuptan bugüne 1 ay geçmiş midir bilmiyoruz ama birkaç satır yazacak faaliyet biriktirdik sanıyoruz. Yönetim kurulu olarak yaptığımız rutin ziyaretleri tamamladıktan sonra biraz da olsa çalışma fırsatı bulduk.
RD ve RV ZİYARETLERİ İSTANBUL
Geçen süreçte ilk işimiz İstanbul Reklamcılar Derneği ve Reklamcılık Vakfını ziyaret etmek oldu. İstanbulda bizzat dernek ve vakıf binalarında (ikisi birarada) ziyaret ettiğim her iki kurum da ziyaretimizi son derece şaşkın ve olumlu karşıladı. İki kurumun koordinatörleriyle aynı anda yaptığım görüşme 2 saat sürdü. Bana yaklaşık yarım saat ayırabileceklerini söylemişlerdi.
Özetle; kendilerinde kaynak ve birikimli insanların bulunduğunu, bizim ise onları samimiyetle dinleyebilecek ve birikimlerini değerlendirebilecek bir kitle olduğumuzu anlattım. Örgütlenme ve birarada olmak anlamında çok yıl kaybettiğimizi ve daha fazla kaybetmek istemediğimizi belirttim.Turizm Reklamcılığıyla ilgili deneyimlerimizi onlarla paylaşabileceğimizi, Türkiyenin en güzel destinasyonlarından birinde yapabilecekleri workshoplarda destek olabileceğimizi, herhangi bir -taşra sivil toplum örgütü- gibi daima vermek zorunda olmayacakları bir alışveriş olabileceğini ve bunun için hazır olduğumuzu ifade ettim. Antalyadaki GSF ve İletişim fakültesi öğrencilerinin İstanbulda staj yapabilmeleri için desteklerini istedim.
Özellikle vakıf koordinatörü hertürlü yardımı yapabileceğini ayrıca üyeleri olmamızdan memnun olacaklarını belirtti. Vakıf Yönetim kurulunda Ankara ve İzmir derneklerinin bulunduğunu Antalya Reklamcılar Derneğinin yıllardır sessiz olduğunu ve Antalyalı reklamcıların bu konuma en az diğer iki dernek kadar yakışacağımızı ifade etti.
ATSO
Bu ziyaretin ardından ATSO ile işbirliği içinde yürüttüğümüz Reklamcılık Hizmetleri Taban fiyat Listesinin oluşumuyla ilgili çalışmanın sona erdiğini yine ATSO içinde görev alan üye arkadaşlardan sevinerek öğrendik. Önümüzdeki günlerde elinizde olacağına ve şu çok üzerinde durduğumuz saygınlığımızın ve emeğimizin korunması adına kullanacağınızı umuyorum.
ATSO yönetimi göreve geldiğinden bugüne son derece disiplinli, tutarlı ve ciddi işler yapmak adına çaba sarfediyor. Arada bir de olsa arayarak destek teklifinde bulunarak veya hiç olmazsa eleştirerek farkındalığımızı gösterirsek, sektör içinde kendi başımıza gelecek bir haksızlıkta yardım istemeye veya destek talep etmeye daha çok hakkımız olur diye düşünüyorum. Çünkü bu insanlar da bizim gibi, bunu bir maaş karşılığı değil mesleki saygınlığımızın artması adına yapıyorlar ve “nasıl gidiyor” sorusu bile bu konumda insanı motive ediyor.
YENİ ÜYELER
Hergeçen gün üyelerimiz çoğalıyor. Meslekte neredeyse (benim) 10 yıldır tanıdığım Suat Karaman arkadaşımız (OPEN MEDIA)’nın ardından, artık kendi ajans markasıyla hizmet veren Müzeyyen TAŞÇI da (TALYA AJANS) derneğimiz çatısı altında.... YAZ Reklam Ajansı ve URARTU Tasarım Çözümleri’nin başvuruları YK mız tarafından onaylandı. HAYAL KUTUSU çatısı altında çalışan arkadaşlarımız ise bir form iletirsek başvuracaklarını bildirdiler. (Beceremediğimiz işleri de yazmak lazım )
OPEN MEDIA Özelikle Turizm ajansı olma anlamında Moskovadaki şubesiyle de hizmet veren geniş ve deneyimli bir bölge ajansı konumunda... Özellikle BDT ülkelerindeki reklam tüketicisinin eğilimleri konusunda canlı tecrübeleri olan bir ekip. Bu bölgede müşterilerinizle birlikte veya solo olarak gerçekleştirebileceğiniz her türlü projede danışmak veya dialoga geçmek isterseniz sayın Karamana ekteki e-mailinden ulaşabilirsiniz.
GAZETECİLER CEMİYETİ
ARD’nin iftarından birkaç gün sonra Gazeteciler Cemiyetinin İftar davetine katıldım. Sadık Badak’ında hazır bulunduğu davette yaklaşık 250 kişilik bir kalabalık vardı. Menderes Türel’de 10 dk gecikmeyle iftara katıldı ve bulunduğumuz masada oturmak istedi. ARD oluşumunundaki değişiklik ve tüm süreçle ilgili tebriklerini iletti.
Sayın Mevlüt YENİ misafirlerine yaptığı konuşmada davete katılan tüm STK başkanlarına isimlerini zikrederek teşekkür ettikten sonra Antalyalı Reklamcıların çatı örgütü olarak gördüğü ARD üyelerine; Antalya’nın yerel gazetelerine daha çok ilgi göstermemiz anlamında mesajını iletti. Bunu kentin kendi kaynaklarını kullanmak konusunda gösterdiğimiz örnek mücadeleden esinlenerek ilettiğini de belirtti. Antalyada saygın sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi olarak anılmanın ve dolayısıyla bu anlamda eksiksiz bir saygı görmenin tadını hepiniz adına yaşadım.
DERNEK ADRESİ
Değerli arkadaşım
Geçtiğimiz hafta içinde (iftar davetimizi de başından sonuna organize eden ve beğendiğinizi umduğumuz herşeyle birebir ilgilenen) Sayın Güldal Siğınç’ın çabalarıyla Muratpaşa Belediyesi Başkanı sayın Süleyman Evcilmen’le bir toplantı gerçekleştirdik. Güldal hanımın ve şahsımın hazır bulunduğu toplantıda sayın başkanın kibarlığından ve beyefendiliğinden bi satır da olsa bahsetmek gerek.
Rutin bir Bürokrat ziyareti biçiminde seyreden toplantının uygun bir yerinde, Reklamcılar olarak toplumda iyi para kazanan insanlar olduğumuzu, kamu yararına bir dernek olmasak da kentimizde kamu yararına birçok işe imza attığımızı, yerel yönetim olarak desteğimizin kendisiyle olduğunu sayın başkana belirttik
Kendisinden Değirmen önünde restoresine başladığı tarihi Antalya Evlerinden birisini Dernek binası olarak talep ettiğimizi ifade ettim.
Bizim kendi yerimizden daha fazlasına ihtiyacımız olduğunu, birkaç milyar verip deniz gören bir daire tutmanın (aslında hiç mesele olmadığını) ama mesleğimizin yaratıcılıkla yaftalanmış yarısına pek yakışmadığını anlattım.
Sayın Başkanın en az bizim kadar memnun olduğunu hatta “zengin evi” olarak adlandırılan nispeten daha geniş binalardan birinin bizlere çok yakışacağını dile getirdiğini ve teklifimizi kabul ettiğini yazmaktan gururluyuz.
BASINA VERDİĞİMİZ İFTAR DAVETİNE KATILARAK VE ARAYARAK BİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYAN TÜM ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ...
Saygılarımla
Cihan İŞBAŞI
ARD // Başkan










